Predstavnici Panevropskog univerziteta “Apeiron” iz Banjaluke uručili su danas sportsku opremu za 15 polaznika Centra “Sunce” u Prijedoru koji su učestvovali u sportsko-edukativnoj manifestaciji “Dani inkluzivnog sporta na `Apeironu`”.
Portparol Panevropskog univerziteta “Apeiron” Marijana Petković rekla je da su ova visokoškolska ustanova i Specijalna olimpijada iz Sarajeva početkom juna u Banjaluci organizovali “Dane inkluzivnog sporta”, te da su se takmičenja odvijala u fudbalu, košarci, odbojci i stonom tenisu.

“Saradnju sa učesnicima iz Centra `Sunce` nastavljamo doniranjem sportske opreme sa željom da nastave da se bave sportom i budu i dalje uspješni”, navela je Petkovićeva.

Ona je dodala da je ovo samo jedna od brojnih humanitarnih akcija Panevropskog univerziteta, te je pozvala i ostale institucije da se priključe ovakvim aktivnostima.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković je istakla da je druga godina kako polaznici ove ustanove učestvuju u ovakvom takmičenju.

“Prvog dana je organizovan seminar za prosvjetne radnike koji rade sa djecom sa teškoćama u razvoju, a drugi dan je bio posvećen sportskim aktivnostima”, kazala je Radakovićeva i zahvalila na humanoj akciji.

Cilj manifestacije “Dani inkluzivnog sporta na `Apeironu`”, koja je održana 4. i 5. juna na Panevropskom univerzitetu “Apeiron” u Banjaluci, je da se šira javnost uključi u poboljšanje kvaliteta života osoba sa posebnim potrebama.

Video: Kozarski