“Sviće” i “Vratimo Srpsku narodu” glavni su slogani pod kojima će se Vukota Govedarica, kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske, boriti za glasove birača na predstojećim izborima.

Poručuje da želi sa narodom Republiku Srpsku da vrati narodu i napravi bolje uslove za život. Uvjeren je da će svanuti i SDS-u.

“Preporod Srpske dolazi od funkcije koja simbolizuje Republiku Srpsku, a to je njen predsjednik, Preporod znači izlazak iz mraka, znači i poštovanje zakona, Ustava i znači vraćanje povjerenja građana u institucije Republike Srpske”, poručio je Govedarica.

“Koliko danas, mogu da proglasim izbornu pobjedu”, odgovara iz Beograda Milorad Dodik, lider SNSD-a i kandidat vladajuće koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH. Kaže, sva istraživanja i pokazatelji, pa i oni koje je pravila opozicija u RS, o podršci kandidatima za predstojeće izbore idu u korist kandidata SNSD-a.

“Ja očekujem apsolutnu pobjedu na svim pozicijama, ne samo mene za člana predsjedništva, nego i za predsjednika Republike gospođu Željku Cvijanović koja je pokazala svoje značjano umijeće i odgvornost prema srpskom narodu i Republici Srpskoj”, kaže Dodik.

Dodik dodaje da, prema anketi koju je SDS radio za sebe, stoji da bi na izbore izašlo 60 odsto glasačkog tijela od čega bi SNSD imao 49 odsto podrške. Govedarica mu odgovara da ga istraživanja i predviđanja ne zanimaju. On se nada da će mu svanuti.

ATV