Novinar Stefan Cvetković lažirao je svoju otmicu u dogovoru sa jednim kontroverznim estradnim menadžerom, saznaje “Alo!”.

Cilj cele operacije bio je da se izazove uzmenirenje i proteste građana nalik na ukrajinski ili makedonski scenario.

– Mada će se mnogo toga znati narednih dana po svoj prilici je ovaj menadžer koji ima dobre veze na Kosovu, ali i u inostranstvu mozak cele ove operacije – tvrdi naš izvor.

Predsednik Aleksandar Vučić koji je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Cvetković prinađen živ i zdrav i naveo da je mnogo toga bilo namešteno na mestu, gde je pronađen njegov automobil. On je da će Cvetković biti saslušan u policiji da se utvrdi šta se stvarno desilo. Vučić je istakao da nije bilo nikakvih tragova borbi, i da će javnost uskoro biti detaljnije obaveštena šta se tačno dogodilo.

– Odmah smo posumnjali u onu verziju koja se pojavila u mnogim medijima jer nikakvih tragova borbe nije bilo. Takođe smo videli da je ostavljen sat koji je plastični, mnogo jeftiniji od sata koji je Cvetković nosio nekoliko dana ranije. Nikakvih tragova borbe, kočenja nema. Psi tragači nisu nanjušili krv, žandarmi i ronioci nisu našli ništa – naveo je Vučić.

Vučić je kazao i da je ustanovljeno više čudnih razgovora sa teritorije Kosova, “čudnih povezivanja”, o čemu će, kaže, nadležni organi da vode računa, kao i “sa nekim drugim licima, koja se nalaze na teritoriji nekih drugih stranih zemalja”.

– Da li je nešto inscenirano, uz nečije znanje ili ne sasvim uz znanje gospodina Cvetkovića, to će istraga da utvrdi – dodao je. Da je bilo mnogo toga čudnog od početka, oni su to, rekao je, znali ali nisu smeli da kažu.

– Ne daj Bože da se bilo šta loše desilo rekli biste da smo zlikovci, krivci – i to svi bez razlike i ne prvi put već po ko zna koji put. Ima mnogo detalja, pretpostavljam da vam neki nisu jasni. Mislim da je ljudima najvažnija vest, i zato je sazvana konferencija za novinare, da obavestim da je čovek živ i zdrav. Čitali smo sve papire, svi smo se trudili da uočimo neku nelogičnost i došli smo do nekih tragova da su neka lica imala saznanja da je on živ i zdrav ali nisu imali potrebu da misle na njega – dodao je on.

Prema Vučićevim rečima, građani su svakako zadovoljni dok “neki političari nisu”.

– Njih mi je posebno žao. Sad mogu da im kažem – idite na Ohrid, u Njujork, Veronu ….. sad su na redu naši momci da pobeđuju u fudbalu, vi ste ionako sve promašili… – rekao je Vučić, govoreći o onima koji su insinuirali odgovornost države za nestanak Cvetkovića.

– Srbija je demokratska zemlja, snažnih institucija, jakih bezbednosnih snaga. Saslušali smo više desetina lica. Po prvi put nije iscureo nijedan detalj, niti snimak, a bilo je snimaka. BIA je dan i noć, kao i policija, proveravala mejlove, telefonske pozive. Desisfrovano je 18 poziva sa Prištinom i drugim teritrijama – kazao je on dodajući da su sve uspeli da uvežu.

Vučić je kazao da je prethodnih nekoliko dana, u skadu sa onim što je očekivano, Srbija bila izložena žestokim napadima, pokušajem urušavanja unutrašnjeg poretka, dodatnog razaranja institucija drzave posebno naglašavajući pokušaje blokada saobraćajnica i širenje glasina o zatrovanoj vodi.

Svi koji šire dezinformacije će odgovarati

Predsednik Srbije poručio je da će svi koji šire lažne vesti i uznemiruju građane Srbije odgovarati za to.

– Mi se ne igramo sa našim narodom, ja nisam spavao dve noći, a ko se igrao sa našim narodom to ćemo tek da utvrdimo. Kao i ko se igrao sa vodom zatrovanom – rekao je Vučić.

Stefanović:Brojne nelogičnosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da je u istrazi Cvetkovićevog nestanka bilo dosta nelogičnosti koje nisu smele da budu podeljene sa javnošću, a da se veliki broj DNK otisaka, uzetih sa Cvetkovićevog vozila i sata koji je pronađen, i dalje porede. Podsetio je da je prethodna dva dana oko 300 pripadnika policije, sa helihopterima i tragačkim psima, detaljno pretraživalo područje oko Bele Crkve.

ALO