Taksista koji je pokosio ljude blizu Crvenog trga u Moskvi, povrijedivši sedam osoba, među kojima i dvoje Meksikanaca, nije imao namjeru da izvrši “teroristički napad na Mundijal”, otkrila je preliminarna istraga.

Prema navodima lokalnih medija, policija je saopštila da je uhvaćeni počinilac istakao da je osjećao veliki umor, da mu se jako spavalo i da je, po svoj prilici, i zadrijemao za volanom kada je sa kolovoza uletio na trotoar, piše Blic.rs.

Kako je potom istakao, “plašeći se za sopstveni život”, počeo je da bježi, ali su ga upravo prolaznici i uhvatili, jer je njih dvadesetak odmah krenulo da ga juri, a oni su ga i zadržali do dolaska bezbjednosnih snaga.

Dve Meksikanke su lakše povrijeđene prilikom ovog incidenta, po dvoje Rusa i Azerbejdžanaca, te jedan Ukrajinac, navodi ruska agencija RIA, dodajući da je od sedam osoba koje su zatražile medicinsku pomoć, šestoro lakše, a jedna teže povrijeđena.

Snimak koji slijedi sadrži UZNEMIRUJUĆE DETALJE i ne preporučuje se maljoletnim osobama, kao i onim sa lošim zdravljem jer bi ono moglo da se pogorša zbog scena koje se na snimku nalaze:

Blic.rs