U zeničkom naselju Blatuša, na Željezničkoj stanici, mladića D. K. udarila je struja nakon što se popeo na teretni vagon kako bi napravio “selfi” fotografiju.

Ovaj dramatični događaj desio se u četvrtak oko 18.30 sati, a nesrećni Zeničanin, odmah nakon što ga je udarila struja, vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, a zbog težine povreda prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prenosi Avaz.ba.

– Njemu su zenički ljekari konstatovali teške, životno ugrožavajuće povrede, zbog čega je prevezen na lečenje u Sarajevo – saopšteno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema informacijama sa lica mjesta struja je izazvala krvarenje iz skoro cijelog tijela mladića a brojni mještani Blatuše koji su se zadesili u neposrednoj blizini bili u šoku zbog tog prizora.

Iako preplašeni, pokušavali su da mu pomognu i spasu život. Neki su ga posipali zemljom, drugi su pozvali Hitnu pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, a kako tvrde očevici ovog nemilog događaja, navodno se Kitovnica popeo na vagon kako bi napravio fotografiju, ali istraga će pokazati šta se tačno dogodilo.

Mještani koriste prečicu

Zabrinjavajuća je činjenica što dionicu na kojoj se dogodila nesreća svakodnevno koriste brojni mještani naselja Blatuša, koji prelaze prugu i vagone kako bi ovom prečicom skratili put do kuća i stanova.

Avaz/Srpskainfo