Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Anketni odbor, formiran s ciljem sagladavanja činjenica u vezi sa smrću Davida Dragičevića, neće uživati dovoljno podrške, te da je generalna ocjena da je u njegov rad ubačeno previše politike.

Cvijanovićeva je navela da je Anketni odbor vođen tako da je bio ograničen broj onih koji su pozivani na saslušanje, a da se tamo nisu našli mnogi koji tvrde da apsolutno znaju šta se desilo.

– Da su se i oni našli tamo da podastru svoje odgovore tek bi to onda bila zaokružena priča. Rađeno je na način koji nije dorastao, izlazilo se sa raznim kvalifikacijama, a bilo je smatnji i neslaganja i oko toga na koji način je proširivan sam Anketni odbor. Tu ima mnogo stvari za koje je potrebno da parlament da svoje mišljenje – rekla je Cvijanovićeva večeras za ATV.

Cvijanovićeva je ponovila raniji stav da kao čovjek ne želi da se politički zloupotrebljavaju lične tragedije, ali da je, nažalost, to učinjeno, što se vidjelo i kroz rad Anketnog odbora, ali i u nekim drugim stvarima.

– Zloupotrebljava se i na način da to postoje ili je sve vrijeme bilo političko oruđe u rukama opozicije koja pokušava svakog živog da dovede u vezu sa tim događajem. Oni pokušavaju sve nas koji imamo neku poziciju, a na drugoj smo političkoj strani, da dovedu u vezu sa tako nečim, što je strašno – naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, to je teška zloupotreba jedne velike tragedije i to samo pokazuje “dokle je došla ta politička kontaminacija”.

– Ako vam dođe neko, ko jeste lider opozicione partije i kaže “Nismo dovoljno iskoristili ovaj slučaj”, kao čovjek se naježim. Pa ko ste vi ljudi, šta vi to koristite? – upitala je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da treba tražiti istinu u svakom slučaju, pogotovo u ovakvim tragedijama.

RTRS