ПРИЈЕДОР, 19. ЈУНА /СРНА/ - Више стотина дјеце са Косова и Метохије заједно са својим домаћинима боравили су данас у Спомен-подручју Доња Градина и у Националном парку "Козара".

Nekoliko stotina djece sa Kosova i Metohije, zajedno sa svojim domaćinima u Republici Srpskoj, boravilo je danas u Spomen-području Donja Gradina i u Nacionalnom parku “Kozara”.

Riječ je o 14 autobusa sa 500 djece i 200 njihovih domaćina, za koje su organizovani istorijski časovi na ovim spomen-kompleksima.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov istakao je da je ovaj dio programa za djecu sa Kosmeta podjednako važan kao i boravak u porodicama, da bi upoznali istoriju kraja koji su posjetili.

Najbolji učenici sa Kosova i Metohije doputovali su u Republiku Srpsku u subotu, 16. juna, i boraviće sedam dana, zahvaljujući Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije u okviru programa “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Grad Prijedor već četvrtu godinu zaredom učestvuje u ovom projektu, a domaćini za pedesetak mališana su, po drugi put, učenici Osnovne škole “Branko Ćopić”.

SRNA/Srpskainfo