Posle neuspešne sezone u kojoj nije ostvaren prioritetni zacrtani cilj – titula u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH, i to u godini kada je klub slavi 90. rođendan. Zbog toga rukovodstvo Rudar Prijedora je na poslednjem sastanku Upravnog odbora donelo odluku da svoje mandate stavi na raspolaganje Skupštini, drugi put za tri meseca.

Predsednik najvišeg klupskog tela Ognjen Hrnjak kandidovao je dnevni red za dvanaestu sednicu Skupštine Rudar Prijedora koja će da bude održana večeras (19 časova) u Velikoj sali Rudničke direkcije u ulici Jovana Raškovića, a na kojoj će se razmatrati dalji status tročlanog Upravnog odbora u sastavu: Dalibor Majkić, predsednik i Ranko Vučković i Stojan Janjetović, članovi.

-U skladu sa odlukom Skupštine kluba sa osme vanredne sednice održane 23. marta na kojoj je zaključeno da se sedam dana po završetku sezone sazove, po Statutu, radovna godišnja sednica najvišeg tela, uputio sam poziv članovima i svim relevatnim faktorima, dakle i sponzorima, ali i predstavnicima Upravnog odbora poziv. Dnevni red koji sam kanidovao podložan je i dopunama i izmenama, a pored izglasavanja (ne)poverenja Upravnom odboru Skupština će se izjasniti i o šestomesečnom finansijskom poslovanju kluba. Takođe, pred delegatima Skupštine biće i izveštaji Upravnog odbora, seniorskog i omladinskog takmičarskog pogona – istakao je Ognjen Hrnjak, predsednik Skupštine Rudar Prijedora.

Fudbalska javnost u Gradu na Sani priželjkuje nove ljude na čelu kluba s jasnim ambicijama i vizijama, jer je aktuelno rukovodstvo, po mnogima, “prokockalo” sva do sada ukazana poverenja, ali ipak o svemu će se i dalje pitati tri glavna sponzora: Arcelor Mital, Grad Prijedor i RŽR “Ljubija”.

-Poštujući odluku Skupštine i ceneći trenutnu situaciju u klubu smatram da je neophodno da se sednica održi jer ima dosta tema o kojima treba da razgovaramo otvoreno, argumentovano u demokratskoj atmosferi. Mislim da će se doneti značajne odluke za klub jer pre svega treba da se reši status aktuelnog Upravnog odbora da se znaju sledeći koraci i potezi. Moramo da napravimo put za buduće delovanje kluba, a to možemo samo ako definišemo stvari koji su nam barijere. Videćemo u kojem pravcu će sve to da ide, ne bih ništa da prejudiciram. Ne bežimo ni od jednog pitanja, a isto tako ni odgovora – rekao je na kraju Ognjen Hrnjak.

Žestoka konkurencija

Na pitanje da li Rudar Prijedor može iduće sezone da juriša na prvo mesto Hrnjak je odgovorio:

-I sada mislim da smo u prošloj sezoni imali najbolji i najkvalitetniji tim, ali deset bodova prednosti Zvijezde-09 su činjenica. Nažalost, nismo uspeli niti smo ostvarili zacrtani cilj. Šta je tu je, to je iza nas, ne kažem da se o tome ne treba pričati, ali u zdravoj debati treba da dođemo do zajedničkih rešenja u korist kluba. Ove sezone će biti mnogo teže stići do prvog mesta jer su tu sada Drina, Kozara, Slavija, Sloga Gornje Crnjelovo, Modriča, još ako dođe i banjalučki Borca biće žestoka konkurencija.

Sportski žurnal/Slavko BASARA