U Republici Srpskoj danas će početi preventivna kampanja pod nazivom “Niti jedna brza vožnja”, koju će do 31. avgusta sprovoditi Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih sposlova, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Srpske, te kompanija “Auto Milovanović”.

Početak kampanje biće ozvaničen na banjalučkom Trgu Krajine sa početkom u 11.00 časova, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske, a prisustvovaće ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović, generalni sekretar Auto-moto saveza Ranko Babić, te predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Grada Banjaluka i kompanije “Auto Milovanović”.

U vremenu od 10.00 do 13.00 časova na Trgu Krajine, strateški partner kampanje, kompanija “Auto Milovanović”, organizovaće aktivnosti za najmlađe, podjelu letaka i prigodnih poklona.

Cilj sprovođenja preventivne kampanje “Niti jedna brza vožnja” je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broj vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda.

RTRS