Danas će u Hercegovini preovladavati sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH više oblačnosti ujutro, zatim se očekuje smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć lokalni pljusak, uglavnom u planinskim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 22. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34 stepena.

Sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH pretežno sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u većem dijelu zemlje uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje od 18 do 22. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U petak sredinom dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će preći preko Republike Srpske i Federacije BiH i donijeti kišu i uvjetovati pad temperature zraka. Padavine prvo i Krajini i sjevernim područjima i širit će se prema jugu gdje se kiša očekuje tek u večernjim satima. Prije podne slabo jugo. Sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjera na sjever umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena. Najtoplji dio dana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je prije podne. Zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 25, na jugu zemlje od 26 do 30 stepeni.

U subotu prije podne oblačno sa kišom. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje sa sjevera i sjeverozapada prema istoku gdje se razvedravanje očekuje tek krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, saopštenje iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Avaz