Predsjednik Republike Srpske i kandidat za član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za portal Vijesti.ba da je razlika između njega i njegovog protivkandidata Mladen Ivanića povećana u pogledu broja birača.

On je izjavio da nekim lokalitetima Ivanić ima neku podršku, kao što je u Bijeljini i dodao da je to i očekivao.

“Na svim drugim mjestima gubi, od Banjaluke gdje živi i radi i koja ga zna, pa do Trebinja gdje dramatično gubi”, rekao je Dodik.

O pristupu ako postane član Predsjedništva BiH

“Јa isto nemam namjeru da činim nešto loše ni Bošnjacima ni Hrvatima, ali imam isto namjeru da odlučno branim onoga ko mene bira i dovede na tu poziciju. Ne vjerujem da se razlikujem od onih koji će u ime Bošnjaka ili Hrvata to isto činiti. Moj pristup će biti da završimo ono što možemo, a što ne možemo, vidjećemo, neka ostane, neka se radi. Ne možete vi očekivati strane investitore ovdje u BiH kada stranci upravljaju zemljom”, poručio je Dodik.

O razvoju Republike Srpske i Federacije BiH

“Јa ne želim da zadržim FBiH u njenom razvoju, ali Sarajevo zadržava Republiku Srpsku. U svemu što može nas koči”, dodao je predsjednik Srpske.

O Šaroviću i nepotizmu

“Provjerite kod Mirka Šarovića. Znači njegov bliski rođak je suvlasnik firme u Istanbulu koja iz BiH uvozi meso u Tursku. Provjerite to. Da li nam takva BiH treba? Јa nemam nikakvu firmu nigdje”, naglasio je Dodik.

“Protiv sam dolaska migranata”

“Јa nisam za to da Srbija rješava svoje migrantske probleme, tako što će migranti doći u BiH. Јa sam protiv toga”, rekao je predsjednik Srpske.

O konustutuvnosti Srba u kantonima gdje je HDZ BiH vodeća stranka

“Јa vjerujem da će se to riješiti i to treba da bude riješeno. I naravno ukoliko se ne riješi u dogledno vrijeme može da bude problema i među nama. Јer je to tako logično da bude riješeno”, istakao je Dodik.

O slučaju Dragičević

“Nažalost stradao je momak i tu je odmah krenulo sa špekulacijama. Očigledno je da je bilo nekih pogrešnih koraka i samih državnih organa, ali oni nisu bitno uticali na sam tok tih istraga, osim što su naravno u okviru onoga što je ustaljeno, uobičajeno u tom pogledu. MUP je trebao da ćuti, a ne da izađe sa konferencijom za štampu, koja je malo iritirala. U suštini to što su oni rekli, ništa nije ni promjenjeno sa stanovišta i tužilačkih nalaza. Dakle, mi ako prihvatimo da ulica kvalifikuje šta je bilo, onda nam ne treba tužilaštvo, niti nam treba sud”, naglasio je Dodik.

Opširnije u 13 časova.

RTRS