Žandarm Miloš Veličković (37) uhapšen je juče u Beogradu zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu dilovao marihuanu, kokain, heroin i “ekstazi”. Ispituje se da li je povezan sa većim dilerima na Karaburmi.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica“, Veličković je zaposlen u beogradskom odredu Žandarmerije a uhapsili su ga inspektori beogradske Uprave kriminalističke policije (četvrtog odeljenja).

Poslije dugotrajne istrage, policija je zatvorila obruč oko kolege iz Žandarmerije i privela ga na ulasku u zgradu u kojoj je živio u beogradskom naselju Karaburma.

Tom prilikom kod Veličkovića je pronađeno čak 500 tableta “ekstazija”, koje je krio u torbi.

S obzirom na količinu zaplijenjenog narkotika, očigledno je da se Veličković neposredno prije hapšenja susreo s dobavljačem ili da je pak robu sam krenuo da distribuira lokalnim dilerima na Karaburmi.

Osim ovog narkotika – godinama najpopularnijeg u beogradskim klubovima i splavovima – inspektori su kod Veličkovića pronašli još droge i prateće opreme.

– U torbi, pored “ekstazija”, imao je i službeni pištolj sa metkom u cijevi, službenu legitimaciju, kao i oko 5.000 evra. Vjeruje se da je taj novac zaradio prodajom droge. Nakon hapšenja, inspektori su istragu nastavili najpre pretresom njegovog “golfa”. U vozilu je pronađeno pet paketića marihuane – kaže naš izvor.

Osim marihuane i “ekstazija”, u “golfu” žandarma pronađena je i vagica za precizno mjerenje kakva se uglavnom koristi za mjerenje paketa narkotika prije nego što se puste u prodaju na ulici. Inspektori su na njoj primetili tragove sumnjive materije, a vještaci su, nakon analize, utvrdili da se radi o kokainu i heroinu.

Veličković očigledno nije bio specijalizovan za jednu vrstu narkotika, već je prste umiješao u prodaju nekoliko različitih opojnih droga.

Operativni podaci u ovom slučaju pokazuju da se žandarm rasturanjem opijata nije bavio jednokratno. Upravo suprotno, čini se da je Veličković već duži vremenski period u poslu dilovanja narkotika, pa su i njegovi kontakti na Karaburmi sada dio istrage prodaje droge.

Uz konsultaciju sa Višim tužilaštvom, uhapšenom je najpre određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden tužiocu.

Ovo ni izbliza nije prvi slučaj hapšenja pripadnika MUP koji su bili uključeni u trgovinu narkoticima. Samo u posljednjih godinu dana policajci dileri uhapšeni su u najmanje pet slučajeva, i to gotovo isključivo kao dio šire bande krijumčara i dilera.

U njihovom posjedu pronalažene su sve vrste droge, a na njihovom otkrivanju i hapšenju uglavnom su radili pripadnici UKP ili Službe unutrašnje kontrole MUP, čija meta i jesu “prljavi policajci”.

Srpskainfo