Banjalučki Borac, s obzirom da nije dobio licencu, neće moći da se takmiči u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Kao što je poznato, na sjednici Izvršnog odbora Nogometno/Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. juna usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banjaluka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od 29. maja 2018. zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA. Shodno tom zaključku, 20. juna zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjeljenja za licenciranje klubova, navode iz N/FS BiH.

dopisu dostavljenom u N/FS BIH iz UEFA 21. juna 2018. navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor N/FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u BHT Premijer ligi BIH za sezonu 2018/19, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu “Terme“ na Ilidži 27. juna u 12 sati, u skladu sa prethodno donesenim odlukama i sa klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence, istakli su iz bh. kuće fudbala.

Srpskainfo