RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018

Sva pažnja na Mundijalu biće usmjerena na meč između Srbije i Švajcarske (20 časova), a ekipa Mladean Krstajića će već u ovom duelu znati kakva je situacija u grupi.

Brazil – Kostarika (14.00)

Nakon lošeg starta u reprezentaciji Brazila su uvjereni da će sve biti puno bolje protiv Kostarike. Svoje mjesto u timu zauzeće Tijago Silva, dok je Nejmar oporavljen i izdržao je velike medijske napade zbog loše partije u prvom duelu. Selektor Tite je najavio određene promjene u svojoj ekipi te bolji meč i naglasio da su njegovi fudbaleri navikli na pritisak. Brazil je posljednji put doživio poraz prije godinu dana.

Kostarika je na prošlom Mundijalu ostvarila pobjedu nad Urugvajem 3:1 i to im je posljednja pobjeda nad Južnoamerikancima. U seriji su loših rezultata, a selektor Oskar Ramirez je najavio jednu promjenu u odnosu na tim protiv Srbije. Brajan Oviedo će na lijevog beka dok će Francisko Kalvo na klupu.

Nigerija – Island (17.00)

Island je remijem  protiv Argentine stekao velike šanse za plasman u dugu fazu. Skandinavci više nisu iznenađenje i vjeruju da sad mogu da savladaju afričku reprezentaciju. Sad je pritisak na njima jer bi pobjedom napravili veliki korak ka eliminacionoj fazi što bi bio veliki uspjeh za ovu zemlju.

Nigerija je u nizu od tri poraza na Mundijalu i želi to da prekine. U Volgogradu je izuzetno vruće i to je možda prednost za Afrikance, mada će Island sigurno imati puno veću podršku sa tribina. Ovaj meč pobudiće svakako i veliku pažnju u Argentini, koja će navijati da Islanđani ne dođu do pobjede.

Srbija – Švajcarska (20.00)

Srbija ima veliku šansu da novim trijumfom izbori plasman u drugu rundu. Selektor Mladen Krstajić i igrači poručuju da će pružiti maksimum i da vjeruju u uspjeh.

Trijumf nad Kostarikom im je donio samopouzdanje a radili su i na ispravljanju određenih nedostataka. Švajcarska je pokazala da igra oštro i agresivno i treba da se pazi na njihova ubacivanja na bokove, dok su opasni i iz prekida. Ipak, i Srbija ima svoje adute, a potrebno je da smanje manevarski prostor rivalu.

Foto Martin Divisek/EPA

Utakmica je imala i politički uvod zbog izjava dvojice fudbalera Švajcarske o tome kako će igrati i za tzv. Kosovo, ali u Srbiji se ne to nisu previše obzirali već su istakli da će u meč ući mirne glave i sa jasnim ciljem da nametnu ritam koji im odgovara.

View image on TwitterView image on Twitter
U jedinom dosadašnjem duelu na Mundijalima Jugoslavija je slavila  3:0 u Brazilu 1950. godine.
Srpskainfo