dav

U Muzeju Kozare večeras je otvorena izložba 18 slika pod nazivom “Crteži” autora Jovana Spasića iz Leskovca i trajaće do 7. jula.
Spasić je rekao je da su izloženi radovi nastali u posljednje dvije godine kao rezultat njegovog istraživanja, a riječ je o autoportretima i portretima porodice i bliskih osoba.

“U pitanju je kombinacija različitih materijala i tekstura s ciljem da se bojama naglašava emotivno stanje i psihološko djelovanje čoveka u prostoru”, izjavio je Spasić kome je ovo deveta samostalna izložba.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić rekao je da su Spasićevi crteži rezultat zanimljivog eksperimentisanja sa izražajnim mogućnostima kombinovanih tehnika na autoportretu kao centralnom motivu.

On je dodao da umjetnik koristi crtež i liniju kao osnovno izražajno sredstvo u crtežu, s tim što kombinuje tradicionalne slikarske tehnike akril i uljani pastel, ali i eksperimentiše sa teksturama specifičnih materijala – vazdušna folija i linorez.

Radonjić je istakao da je ovo druga izložba u ovoj godini organizovana po odluci Umjetničkog savjeta, odnosno konkursa koji je Muzej Kozare raspisao za ovu izlagačku sezonu.

Video: ELTA