Osim o povećanju plata i ulaganjima, na sastanku u Vladi i o migrantima. Iza svega, ističe predsjednik Srpske, stoji političko Sarajevo sa Obavještajnom službom koju vodi SDA. Ni Britanci nisu tu bez razloga. Cilj je destabilizacija Srpske.

Stvarni broj migranata u BiH pet puta je veći od zvaničnog, i čitava javnost dovedena je u zabludu, riječi su predsjednika Srpske. Političko Sarajevo, Obaveštajnu službu i SDA optužuje za namjeru dovođenja 150.000 migranata u BiH do izbora, kojima bi bio omogućen prvo azil, a potom i državljanstvo.

Migrantska kriza, ističe, najbolje pokazuje da predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama ne rade u njenom interesu.

“Odbacujemo svako lociranje mjesta, kao što ste vidjeli, Banjaluka, Trebinje, Prijedor, Gradiška, sve je to predviđeno da se ovdje stacionira po dvije, tri hiljade. To je ozbiljan pritisak na naš način života”, ističe Dodik.

On je podsjetio da je prije godinu dana britanska Vlada odobrila devet miliona funti za suzbijanje ruskog uticaja na Balkanu. Ponovio je da su iz Velike Britanije stigli agenti koji, kaže, rade na izazivanju opšteg haosa i destabilizaciji Srpske.

“Imamo informaciju da su dva njihova čovjeka u Banjaluci, da se umiješaju u svako okupljanje veće od pet ljudi. Vrlo jasno je šta je njihov cilj, ako ne mogu da sruše vlast u Srpskoj, barem da je oslabe”, kaže predsjednik Srpske.

Dodik je ponovio da institucije neće dozvoliti ugrožavanje slobode građana protestima pojedinaca.

Upitan da komentariše istraživanje pulsa birača koje su naručile stranke Saveza za promjene, a prema kojem vode kandidati vladajuće koalicije, istakao je da je pobjeda vladajuće koalicije realna.

“Mi nastavljamo da radimo. Mislimo da kandidature koje je dao SNSD, DNS, SP, podržane od nekoliko drugih političkih partija su realni pobjednici sljedećih izbora, mi u to ulažemo ogromnu energiju i u sve ove projekte iza kojih stojimo”, dodaje on.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je istakla da imaju i neka druga istraživanja iz mjeseca juna, koja su još bolja sa aspekta SNSD-a i koalicionih partnera.

Iz SNSD-a kažu da se istraživanjima može vjerovati, a indikativno je, ističu, što u Savezu za promjene o tome ćute.

RTRS