U DNS-u očekuju ubjedljivu pobjedu koalicionih kandidata na izborima, a ova stranka najbolji rezultat do sada. To je iz Trebinja poručio predsjednik DNS-a Marko Pavić. Tamo su Predsjedništvo i Glavni odbor obilježili 18 godina od osnivanja stranke i predstavili nosioce izbornih lista za oba nivoa zakonodavne vlasti.

 

Od 20.375 glasova na opštim izborima 2002-ge, taj broj DNS je utrostručio 2014-te, sa više od 60 hiljada glasova, kaže lider DNS-a. Osnova izborne platforme im je ekonomija, a cilj na predstojećim izborima 12 do 15 poslaničkih mjesta.

“Mi se nećemo baviti svađama i prepirkama, nacionalističkim prepucavanjima, nego ekonomijom i zapošljavanjem…”, ističe predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Objavljena su imena 12 nosioca lista DNS za Narodnu skupštinu i Parlament BiH.

To su ljudi koji mogu odgovoriti na zadatke u institucijama za koje su predloženi, ocijenio je predsjednik stranke.

Na listi u Izbornoj jedinici devet biće i jedna kandidatkinja iz stranke Snaga Hercegovine, bivšeg NDP-ovca Slobodana Šarabe, koji je, kaže, sa DNS-om dogovorio fer političku saradnju.

Kada je riječ o saradnji sa koalicionim partnerima na vrhu, iz DNS-a kažu: nismo istomišljenici, ali znamo sjesti i dogovoriti se o minimumu koji nas veže, i zato dugo trajemo.

Očekuju ubjedljivu pobjedu koalicionih kandidata.

RTRS