Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na građane Srbije koji su i u tuzi zbog poraza u utakmici protiv Švajcarske bili ujedinjeni i dostojanstveni, nikoga nisu vređali, niti pokazali mržnju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je ponosan na građane Srbije koji su i u tuzi zbog poraza u utakmici protiv Švajcarske bili ujedinjeni i dostojanstveni, nikoga nisu vređali, niti pokazali mržnju, a onima koji nas mrze poručio je da slobodno nastave, jer “to govori i o njihovoj i o našoj veličini”.

To je odgovor predsednika Srbije na način na koji su hrvatski i švajcarski fudbaleri proslavili svoje pobede na svetskom prvenstvu u fudbalu, hrvatski uz ustašku pesmu, a Albanci u švajvarskom timu uz provokacije.

On je ponovio, kao i juče, da ćemo mi podržati naše sportiste, fudbalere.

– Verujem u pobedu na sledećoj utakmici. A i ako ne bude, jednako ćemo da volimo svoju zemlju i uvek da budemo uz svoje sportiste. Ne trebaju nam pesme protiv drugih, mržnja protiv drugih, a oni neka nas mrze. To govori i o našoj i njihovoj veličini – kazao je on.

On je podvukao da ćemo čekati sledeću priliku i boriti se za svoju zemlju na najbolji moguć način.

– Ja ću tu malu prilku imati sutra u Briselu. Svako neka se na svom polju bori  – naglasio je on.

U Beogradu danas gostuje čuveni ruski muzički ansambl “Aleksandrov”, čije je članove predsednik danas svečano primio u predsedništvu.

Autor: Tanjug

Predsednik Vučić se zahvalio članovima ansabla “Aleksandrov” što su ponovo u Srbiji i što nikada ne zaboravljaju i poštuju Srbiju, onoliko koliko srpski narod poštuje i voli Rusiju.

– Bez obzira na težinu spoljnopolitičkih prilika, niko ne može da uništi naše veze. Ponosni smo na to što smo zemlja koja drži do dostojanstva i koja poštuje ruski narod i državu. Ponosni smo što i u uslovima koji nisu laki, nikada nismo zabili nož u leđa našim ruskim prijateljima – rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio na podrši integriteta i teritorijalnog integriteta Rusije Srbiji.

– Ponosan sam na naše građane, jer je naša nacija bila ujedinjena, u tuzi sinoć i mislim da teško da smo ikada bili tužniji. Ali, nikoga nismo vređali i bili smo tužni zato što volimo svoju zemlju, a ne što mrzimo nekog drugog – rekao je Vučić.

On je izjavio da će Srbi uvek imati tužno sećanje na strašnu tragediju iznad Sočija, ali će sa radošću uvek isčekivati ovaj ansambl.

– Hvala vam još jednom i ugodan boravak u Beogradu. Mi slavimo pobedu u Prvom svetskom ratu, jer smo bili na pravoj strani, slobodarskoj. Kao i u Drugom. To sam naučio i od vas Rusa da moramo da se ponosimo svojom slobodarskom tradicijom – rekao je Vučić.

On je rekao da nećemo dozvoliti da se prekraja istorija i da nam drže pridike i predavanja o drugačijem pogledu na prošlost.

Predsednik je rekao da više i važnije vrednosti od slobode i nezavisnosti Srbije za nas građane SRbij enema i nikada neće postojati.

Autor: Tanjug

– Siguran sam da će večeras biti ogroman broj  ljudi ispred Hrama – rekao je predsednik.

Ovo će biti prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije ‘Aleksandrov’ nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova: 50 članova hora, 30 članova orkestra, četiri soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta.

Pink.rs