Јaka i stabilna Srpska prioritet je SNSD-a, poručio je lider stranke Milorad Dodik, iz Istočnog Sarajeva.

Ukazujući da je snaga SNSD-a magnet za mešetarenje britanskih i drugih stranih obavještajnih službi, a njihov cilj diskreditovanje institucija, a potom i građana Srpske, Dodik je aktivistima Gradskog odbora stranke rekao da će se nakon pobjede SNSD-a na predstojećim izborima Srpska braniti i u Sarajevu.

Nesumnjivo je da je SNSD godinama najjača i najmoćnija partija, kaže njen lider, ali i ukazuje – odgovor na probosansku politiku, podržanu stranim novcem i obavještajno operativnim podzemljem, zahtjeva dodatni angažman. S druge strane, kaže, imamo one, koje žele da stranci promovišu u svoje, a ne u naše narodne funkcionere.

“Ankete govore, SNSD sa vladajućim partnerima jeste popularana i da je pobjeda izvjesna. Britanci i neki drugi ulažu dosta napora da diskredituju vlast koja čvrsto stoji na pozicijama Republike Srpske. Žele vlast koja će provoditi njihove projekte centralizacije BiH i prenosa nadležnosti na nivo BiH. Ovo nije samo pitanje ovog trenutka i vremena već kontinuiteta, gdje stranci okupljeni oko britanske, ranije stare američke administracije, razgrađuju Republiku Srpsku”, dodao je Dodik.

Institucije Srpske su u tijesnoj vezi sa narodom, okupljeni oko ideje jake Srpske, istakla je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.

“SNSD je po tome prepoznatljiv, radi posao za Republiku Srpsku”, naglasila je Cvijanović.

Regionalni i gradski odbor SNSD-a afirmišu jačanje Srpske.

“Velika razika je između nas i drugih kandidata, prosto jer su predsjednik Republike Srpske i premijerka svih ovih godina afirmisali vrijednosti Republike Srpske, radili za Srpsku i njenu zaštitu od ataka iz Sarajeva i drugih sredina”, istakao je predsjednik Regionalnog odbora SNSD sarajevsko – romanijske regije Staša Košarac.

“Nemamo slučajno vlast u pet od osam opština. Nismo slučajno najbitniji faktor u regiji, a 7. oktobra pokazaćemo da smo još jači i snažniji”, poručio je predsjednik Gradskog odbora SNSD Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić.

SNSD-a ima dokaze da su se mnogi Srbi u zajedničkim institucijama, kao i u obavještajno bezbjednosnoj službi ogriješili o interese Srpske. Najavljujući da će se sve promjeniti nakon izbora, predsjednik SNSD-a poručuje da ne očekuje lojalnost građana Miloradu Dodiku, nego Republici Srpskoj.

RTRS