Učenica trećeg razreda Politehničke škole Marija Marković (17), koja je izgubila život zbog konzumiranja narkotika, sahranjena je danas na groblju Bozman u Kragujevcu. Ona je otišla prerano, a mnoga pitanja zbog njene smrti su otvorena.

Marijino beživotno telo pronađeno je u stanu u naselju Šumarice, u petak u poslepodnevnim satima u stanu Nemanje Kilibarde (21), za kog policija smatra da je narko-diler. Kako kaže drugarica preminule maloletnice, koja je htela da ostane anonimna, uhapšeni je dobar drug Marijinog brata Stefana.

Marija MarkovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Marija Marković

Kako “Blic” saznaje u policiji, u pretresu stana je pronađena veća količina narkotika – marihuane, ekstazija i spida. Kilibarda je, pre dolaska policije, i pre nego što je prijavio smrt maloletne prijateljice, veću količinu droge iz svog stana izneo i zakopao u obližnjoj šumi, ali je policija te narkotike uspela da otkrije. On je uhapšen i tužilac mu je odredio pritvor do 30 dana.

– Čuvali smo našu lepoticu 17 godina. Živela je sa bratom u stanu u naselju Aerodrom. Otac i majka su razvedeni, ali su joj pomagali koliko su mogli. Naša lepotica je čuvana kao najmirisniji cvet 17 godina, a nestala je za nekoliko minuta – priča jedna od rođaka.

Sahrana Marije MarkovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Sahrana Marije Marković

Šta je u svoj mladi organizam unela Marija Marković, i kakva se drama odigravala u poslednjim satima njenog života, dok je u Kragujevcu trajao „Arsenal fest“, na kome je sa društvom uz nekoliko hiljada ljudi pratila koncerte, još je nepoznato. Mladi pričaju da se radi o nekoliko tableta ekstazija i da je izgubila svest za nekoliko minuta.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Ali, policija je pokrenula obimnu istragu i, prema nezvaničnim saznanjima, pregledaju se i snimci sa nadzornih kamera. Istražitelji su uzeli i uzorke flaša i čaša, iz kojih je ona i njeno društvo pilo.

Istraga treba da utvrdi i to da li je maloletna devojka preminula u stanu, ili je već bila mrtva dok su je tamo transportovali. Sve rezultate će pokazati konačni nalazi obdukcije, koja se obavlja kod stručnjaka za toksikologiju u Nišu, a sumnja se da je Marija umrla zbog prekomerne doze sintetičke droge.

Blic.rs