Vanja Vuković (33) i Dalibor Railić (33) iz Prijedora, koji se sumnjiče da su mučili, ponižavali i nožem teško povrijedili Mihajla Stupara (44) iz Prijedora, nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Prijedoru, pušteni su da se brane sa slobode.

Teške povrede 

Teško povrijeđeni Stupar zadržan je na liječenju u bolnici „Dr. Mladen Stojanović“ i nije životno ugrožen. Tokom napada mu je naneseno više od 15 rana na leđima, lijevoj ruci i nogama. Navodno je imao i sreće, jer je oštrica noža za samo centimetar ili dva promašila plućnu maramicu.

Napad se dogodio u Golfu kojim je, navodno, upravljao Vuković.

Na zadnjem sjedištu je bio Railić, a Stupar na mjestu suvozača. Stupar je u automobil ušao sam, bez prisile, te je sjeo na mjesto suvozača. Nedugo nakon toga došlo je do svađe pa su Vuković i Railić potegli noževe.

Poznati diler 

Stupar je u bolnicu došao sav krvav i sam, a slučaj su policiji prijavili ljekari, nakon čega je i pozvana policija. Nedugo nakon toga uhapšeni su i Vuković i Railić.

Motiv zbog kojeg su se sukobili je nepoznat, mada su sva trojica dobro poznata policiji.

Vanja Vuković je u januaru ove godine osuđen zajedno s Nemanjom Matijašom (32) iz Prijedora na po pet godina zatvora zbog šverca jednog kilograma heroina, vrijednog oko 50.000 maraka, koji je godinu ranije pronađen na području Banje Luke u Passatu koji su vozili.

Stupar: Poznanici ga iskasapili noževima

Svi poznati policiji

Vuković je 2007. godine osuđen na dvije i po godine zatvora zbog miniranja automobila policijskom inspektoru. Policijski dosje ima i Dalibor Railić koji je 2008. godine zbog ubistva u pokušaju osuđen na 32 mjeseca zatvora, dok se ime Stupara veže za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, zbog čega je i hapšen prije dvije godine.

Avaz