Dvadesetjednogodišnji Aleksandar J. ranjen je u ponedeljak naveče u multietničkom naselju Suvi do u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Po riječima dr Milana Ivanovića, direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici mladić je zadobio prostrelnu ranu u predjelu potkoljenice i trenutno se nalazi na intenzivnoj jedinici Kliničko bolničkog centra.

“Mladić je srećom van životne opasnosti i trenutno se nalazi na intenzivnom odeljenju, kako bi se pristupilo operativnom zahvatu,” rekao je dr Ivanović.

Prema saznanjima iz policijskih izvora na mladića koji se kretao pješice pucala osoba albanske nacionalnosti, koja je izašla iz vozila koje je tuda naišlo, prenose Večernje novosti.

U vozilu su se nalazila dva lica a jedno od njih, albanske nacionalnosti, izašalo je udarilo srpskog mladića drškom pištolja po glavi a potom mu pucalo u potkoljenicu – ističe izvor i napominje da je ranjeni mladić srećom ostao u svjesnom stanju i da je pozvao policiju.

Napad se, kako dodaje naš izvor dogodio u 21:05 časova kod trafo-stanice u ovom naselju a povređeni mladić je potom prebačen u KBC gde se očekuje operativni zahvat.

Osudivši ranjavanje srpskog mladića Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitroviceje istakao da ovakvi napadi ne doprinose miru u pokrajini, pogotovu neposredno poslije pregovora Beograda i Prištine u Briselu gdje je dogovoreno da se otvorena pitanja rješavaju mirnim putem.

“Izgleda da je samo srpska strana spremna i opredjeljena za mirno rješavanje problema, koje je nemoguće rješiti ukoliko se ponavljaju napadi na Srbe,” ističe gradonačelnik Rakić dodajući da su se u pomenutom naselju često dešavali napadi na Srbe zbog čega je, kako ističe, neophodno veće prisustvo policije.

ATV