Grčka se zatekla u problemu nakon što su obilne padavine dovele do ozbiljnih poteškoća, pa iz časa u čas stiže sve više komentara o novim problemima poput nestašice vode u mjestu Nikiti, na Sitoniji.

Kako javljaju osobe koje su svoj odmor odlučile da provedu upravo na toj lokaciji, kiša na momente stane, ali te pauze traju toliko kratko da narodu djeluje kao da su padavine postale konstantne.

Takođe, prema informacijama turista i mještana Nikitija, niz ulice su se slivale velike količine vode u more, pa su sa sobom ponele manje objekte koji nisu sklonjeni, ali i nekoliko automobila.

Za sada vile i apartmani nisu nisu ugroženi i nije prijavljeno da su neke kuće poplavljene pošto se voda ne zadržava, već se sliva niz bočne ulice.

Kroz Nikiti je svakako otežano kretanje, ima mnogo blata, a i bujice nastale usljed dosta padavina nikako ne olakšavaju situaciju, prenosi Blic.rs.

Na osnovu informacija korisnika društvenih mreža, rečeno je da će i nakon prestanka kiše biti potrebno dan-dva da se more kod Nikitija u potpunosti razbistri.