rpt

Izviđači iz Prijedora i Zenice u okviru ”Volonterskog dana”, organizovali su radnu akciju u prostorijama IO ”Dr Mladen Stojanović”. Starješina izviđača, Ernest Badnjević, rekao je da je uređenje eksterijera dio mnogobrojnih aktivnosti u okviru projekta ”Savršeni svijet” koji zajedno sa Savezom izviđača grada Zenica realizuju od aprila 2017. godine.

-Ovo je peti u nizu projekat koji realizujemo u saradnji sa izviđačima iz Zenice  koji finansira  Ambasada SAD-a u BiH – rekao je Badnjević.

rpt

Kako bi izradili pristupnie staze, stepenište i uredili zelene površine iz Zenice je stiglo koo 30 izviđača koji su se pridružili Prijedorčanima.

Predsjednik Saveza izviđača grada Zenica, Edim Šarić,  rekao je da je američka ambasada prepoznala odgovornost i kvalitetan rad izviđača prije šest godina kada je realizovan  jedan od prvih projekata.

–Značajno nam pomažu, tako da djeca, koja nemaju mogućnosti u ovkiru projekata koje realizujemo, kvalitetno provode vrijeme putujući, uživajući, radeći u okviru aktivnosti a na ovaj način stiču i mnogobrojna prijateljstva – rekao je Šarić.

Interetnički mirovni kamp na Boračkom jezeru, ovog ljeta, sledeća je adresa na kojoj će izviđači iz gradova regiona boraviti deset dana.

RTRS/prijedor24h