Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka.

“Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant je opstanka srpskog naroda i Republike Srpske na ovim prostorima. To govori o čvrstoj povezanosti sudbina srpske vojske i naroda, koji je po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode, što nas čini posebno ponosnim narodom”, istakao je predsjednik Srpske u čestitki.

Dodik je naglasio da je Vojska Republike Srpske osnovana da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske.

“Na ovaj dan prisjetićemo se vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske.

Odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama”, poručio je predsjednik Republike Srpske.

SRNA/NN