Nakon Bozanićevog poziva Hrvatima da “ako vole Hrvatsku” ostanu u njoj, i nastave finansirati katoličku crkvu s milijardu kuna godišnje, internetom se proširila i fotografija časne sestre u majici “Ostaše -U- Hrvatskoj”.

Na fotografiji se nalaze časna sestra Zvonimira Nimac te Đuro Knezičić, jedan od šatoraških vođa. Nije poznato gdje je fotografija snimljena.

Crkva tako Hrvate motiviše na ostanak asociranjem na ustaše, s kojima su blisko sarađivali i tokom Drugog svjetskog rata.

Podsjetimo, za vrijeme ustaškog režima pobijeno je nekoliko stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i hrvatskih disidenata. Dana 28. aprila 1941. vođa hrvatske katoličke crkve Alojzije Stepinac objavio je javnu podršku ustaškom režimu i zatražio molitvu za Antu Pavelića.

Časna sestra Zvonimira Nimac inače je česta gošća na ustaškim događajima, a na svom Fejsbuku se pohvalila i fotografijama s osuđenim dilerom i neonacistom Velimirom Bujancem te pjevačem Markom Perkovićem Tompsonom.

Index je poslao pitanja Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i Zagrebačkoj nadbiskupiji hoće li sankcionisati časnu Nimac, ali odgovora još nema.

Srpskainfo