Baranin Vaso Delibašić (45) ubijen je danas oko 13 časova iz vatrenog oružja u tom gradu, saopšteno je CdM-u iz policije. Ubrzo nakon ubistva, policija je pronašla zapaljeni automobil za koji se pretpostavlja da je korišćen u likvidaciji Delibašića.

Delibašić je ranjen naočigled brojnih sugrađana u blizini košarkaših terena u Makedonskom naselju.

Da je ubistvo pažljivo pripremano govori podatak da su napadači sačekali Delibašića koji se motorom dovezao u ulicu i otvorili paljbu na njega.

Portal Jedro.me javlja da je više ispaljenih hitaca malo ko je čuo, pa se ne isključuje mogućnost da su napadači koristili prigušivače.

Delibašić je pogođen u glavu i uprkos naporima ljekara da ga spasu, podlegao je povredama u barskoj bolnici.

Nepunih sat nakon ubistva pronađen je zapaljeni automobil, za koji se pretpostavlja da je korišćen u likvidaciji Delibašića.

FOTO: Jedro.me

Policija traga za napadačem.

“Službenici CB Bar, od momenta prijave događaja, preduzimaju koordinirane aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju, u koordinaciji sa tužilaštvom. Lice mjesta je obezbijeđeno do dolaska državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će izvršiti uviđaj zajedno sa službenicima CB Bar i Forenzičkog centra. Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

CDM.me