Ukoliko predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ne povuče odluku o raspuštanju Opštinskog odbora Čelinac, organizovaćemo proteste ispred stranačkog sjedišta u Banjaluci. Ovu poruku rukovodstvu SDS-a danas je poslalo nezadovoljno članstvo iz 16 od ukupno 21 mjesnog Odbora ove stranke u Čelnicu.

“Nismo papci”, “Ne prelazimo u drugu stranku”, “Ostajemo u SDS-u”! Tražimo da se rukovodstvo stranke okrene svom članstvu i narodu, poručili su nezadovoljni članovi opštinskog Odbora SDS Čelinac, koji su odluku o raspuštanju odbora iz vrha stranke, bez obrazloženja, dobili putem mejla.

Vukotu Govedaricu pitaju, kako je moguće da raspušta opštinski Odbor koji je na prošlim lokalnim izborima imao najbolje rezultate u banjalučkoj izbornoj jedinici i smjenjujue Gorana Tubaka koji je imao najbolji pojedinačni rezultat.

Da li je namjera vrha SDS-a da mjesto na listi u Izbornoj jedinici dva, koju čine 11 krajiških opština, pripadne generalnom sekretaru stranke Igoru Ostojiću iz Bijeljine.

“Mislim da je odbor raspušten najviše zbog informacije da je Igor Ostojić, generalni sekretar stranke, imam prijavio mjesto boravka u Banjaluku i da će biti na listi za Narodnu skupštinu. On je glasao za Govedaricu kada su bili izbori za predsjednika stranke i Mićić mu je to zamjerio pa ga neće staviti na listu za Bijeljinu”, rekao je Tubak.

Odluka o raspuštanju opštinskog Odbora uslijedila je nakon što se SDS u Čelincu usprotivio odluci vrha stranke da organizuju dolazak na protest u Banjaluku “Pravda za Davida”. Zbog toga nezadovoljno članstvo smatra da je to, možda, jedan od razloga za potez Vukote Govedarice.

“Mi nismo podržali tu aktivnost. Saosjećamo sa porodicom Dragičević, pogotovo ja kao borac i RVI, ali ne želimo da se politika miješa u te stvari i da neko prikuplja glasove na osnovu toga”, istakao je Darko Јanković, član opštinskog Odbora SDS Čelinac.

Podsjećaju da su do sada svaki put poštovali odluke stranke, pa i one koje su se odnosila na organizvoane proteste u Banjaluci protiv, kako kažu, režima.

Tubak dodaje da je on i ranije učestvovao i organizovao proteste za rudnik Ljubiju, dolazio ispred RTRS, sve radio što je od njega traženo, ali smatra da nije u redu da se na takav način prikupljaju glasovi.

Ovaj put, zbog neposlušnosti, kažnjeni su, a sve zbog, kako kažu, grupe podobnih koji su se u posljednje dvije-tri godine, okupili oko Vukote Govedarice i Dragana Mektića koga je vrh stranke imenovao za povjerenika opštinskog Odbora Čelinac. Mirela Gavrilović, član opštinskog Odbora, tvrdi da je Mektić postavio ljude koji su radili direktno protiv njih na prošlim izborima.

O svemu ovome željeli smo da čujemo i stav rukovodstva SDS-a. Na naše pozive nisu odgovarali Vukota Govedarica, Dragan Mektić i Igor Ostojić. Dok vrh stranke ne spremi odgovor, jedan od osnivača SDS-a u Čelincu, oficir u ratu Miladin Savić posalo im je poruku da “general, koji pred bitku raspušta komandanta, gubi bitku!!!”

Da li će, nekad najmoćnija stranka, zbog nezadovoljastva radom rukovodstva stranke ostati bez članstva u još jednom opštinskom odboru koji je bio pred “potonućem” kada je Nenad Stevandić prije četiri godine otvorio vrata stranke u Banjaluci? Ponavlja li se SDS-u 1997. godina?

RTRS