Na prvoj sednici Upravnog odbora pod predsedavanjem novog predsednika Radomira Dukića za direktora Rudar Prijedora imenovan je Boro Obradović. Administrativac u klupskoj kancelariji dobio je tako još jednu ulogu, s obzirom da je upućen odlično u rad i poslovanje “rudara”, što znači da se odustalo od postavljanja novog direktora izvan klupskih struktura.

Kada je u pitanju sportski direktor još uvek ta funkcija je ostala upražnjena, a na sednici uprave pominjalo se ime bivšeg prvotimca Rudar Prijedora Saše Stevića, ali sve je ostalo do daljnjeg otvorene jer postoji još kandidata, među kojima su takođe nekadašnji igrači Prijedorčana Slaviša Kralj i Leonard Samardžija.

Upravni odbor je doneo odluku da produži saradnju sa trenerom Nedžadom Žerićem koji je u finišu prošle sezone preuzeo ekipu i takmičarski je stabilizovao, tako da je stekao poverenje nove uprave, koja je donela odluku da postoji mogućnost i produženja jednogodišnje saradnje. Žeriću će i u novoj sezoni prvi pomoćnik biti Srđan Marjanović. Oni su dobili zeleno svetlo za sklapanje igračkog kadra za novu prvoligašku sezonu.

Na kraju za predsednika Komisije za omladinski fudbal imenovan je Predrag Šorga koji ima veliko iskustvo jer je i do sada bio uključen u rad omladinske škole “rudara” koja je iznedrila veliki broj kvalitetnih igrača, a pomagaće mu Saša Keranović i Vujanović Dejan.

-Pre svega želimo da organizaciono ojačamo klub, sklopimo mozaik i napravimo sistem da nemamo više tih problema koji su mučili klub u prošlosti. Čeka nas mnogo posla, ali se ne plašimo, idemo korak po korak i rešavamo deo po deo problema. Ako napravimo zdrav kolektiv, što nam je prioritet, u takvom ambijentu stvaraćemo i uspehe, kako organizacione tako i takmičarske – istakao je Radomir Dukić, predsednik Rudar Prijedora.

Sportski žurnal/Slavko BASARA