Baranin preminuo u bolnici nakon što je pogođen sa više hitaca u glavu i grudi dok se vraćao kući na motociklu, u neposrednoj blizini igrališta gdje je grupa dječaka igrala košarku

Baranin Vaso Delibašić(45) preminuo je juče popodne u barskoj bolnici od posljedica ranjavanja u Makedonskoj ulici oko 12.50 časova. Nepoznati napadač, za kojeg se još zvanično ne zna da li je na licu mjesta imao pomagače, ispalio je više hitaca u Delibašića u trenutku dok se on na motociklu vraćao u svoju kuću, nedaleko od mjesta napada.

U neposrednoj blizini, na parkingu između dvije zgrade, na košarkaškom igralištu, u tom momentu bilo je više dječaka koji su bezbrižno igrali basket, a na trotoarima je takođe bilo prolaznika.

“Čuo sam prvo slabe praske, kao da neko baca petarde, a onda čuo dječake sa igrališta kako prvo viču “pao je, pao je”, a potom da vrište. Bio sam na nekih dvadesetak metara, vidio muškarca kako leži na asfaltu, davao je znake života”, rekao je ”Vijestima” jedan od očevidaca.

Izvor blizak istrazi rekao je da je na Delibašića pucano dok je bio na motoru, a da je on ranjen krenuo da trči kroz park koji je blizu košarkaškog igrališta. “Ranjen nije imao snage i pao je kod trotoara”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

pucnjava Bar

Stanari okolnih zgrada odmah su alarmirali hitnu pomoć, Delibašić je živ dopremljen u barsku bolnicu gdje su ljekari odmah preduzeli sve što je bilo u njihovoj moći, ali Baraninu nije bilo pomoći.

“Dopremljen je u veoma teškom stanju, stavljen je na skener, no, i pored svih preduzetih mjera, reanimacija Delibašića, nažalost, nije bila moguća, preminuo je od posljedica više prostrelnih rana u predjelu grudnog koša i glave”, saopštio je “Vijestima” direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović.

Uprava policije je nedugo nakon Delibašićeve smrti saopštila da službenici CB Bar “od momenta prijave događaja preduzimaju koordinirane aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju, u koordinaciji sa tužilaštvom”. “Viši državni tužilac u Podgorici će izvršiti uviđaj zajedno sa službenicima CB Bar i Forenzičkog centra. Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, kazali su iz Uprave policije.

U popodnevnim satima, na obodu šireg gradskog jezgra pronađen je zapaljeni sivi “audi” sa ukradenim tablicama, za koji se sumnja da je korišćen u napadu na Delibašića.

U policijskim evidencijama pokojni Delibašić je vođen kao bezbjednosno interesantno lice i član barskog klana – organizovane kriminalne grupe koju je za života okupio pokojni Luka Đurović. Bio je redovno pretresan u svim akcijama koje su barski policajci sprovodili prema bezbjednosno-interesantnim licima, a pogotovo prema ovom klanu. U gradskoj javnosti bio je poznat kao formalni i neformalni suvlasnik više ugostiteljskih lokala, i kao investitor u nekretnine širom primorja. Prema dostupnim podacima, nije učestvovao u vatrenim obračunima, a nije se ni skrivao, već se za razliku od drugih članova klana na motociklu svakodnevno slobodno kretao gradom.

 Zatišje u ratu klanova u Baru trajalo gotovo godinu

Smrt Vasa Delibašića prekinula je zatišje na barskim ulicama, koje je vladalo od šestog jula prošle godine. Tada je ispred kafea “La Esquina” u ruku snajperskim hicem ranjen Baranin Dejan Borović, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao pripadnik istog klana.

U momentu ranjavanja, sa Borovićem su u neposrednoj blizini bila još dvojica članova te grupe.

Zajedničko za oba ova napada je činjenica da su izvedeni u po bijela dana, dok je na ulici bilo prolaznika, te da su nakon napada na gradskoj periferiji pronađeni zapaljeni automobili.

Vijesti.me