U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti i obilniji.

Tokom dana biće sunčanih intervala, posebno na jugu, dok će na sjeverozapadu, zapadu i na krajnjem istoku biti pretežno oblačno vrijeme, gdje će postojati i mogućnost za slabiju kišu, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne će prolaznih pljuskova i grmljavije prvo biti na zapadu, zatim u centralnim predjelima, a prema večeri na istoku i jugoistoku. Razvedravanje se očekuje tokom večeri i naredne noći.

Duvaće umjeren do jak vjetar sjevernih smjerova, dok će u Semberiji i dinarskom planinskom pojasu tokom dana biti veoma jak. Vjetar će početi sa slabi uveče i tokom noći.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 27 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima preovladavaće svježije vrijeme.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada ponegdje na istoku i sjeveroistoku.

Na Bjelašnici je jutros u 8.00 časova izmjereno osam stepeni, na Čemernu 12, na Han Pijesku i na Ivan Sedlu 14, u Nevesinju, na Sokocu i na Mrakovici 15, u Sarajevu i Gacku 16, u Višegradu, Foči, Rudom, Bileći, Šipovu, Grudama i Bugojnu 17, u Trebinju i Srerbenici 18, a u Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Novom Gradu, Bihaću, Livnu, Sanskom Mostu i Tuzli 19 stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Mostaru, Krupi na Uni i Srpcu jutros je bilo 20 stepeni, u Doboju i Gradačcu 21, a u Brčkom 22 stepena Celzijusova.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Prijedoru, čak 49 litara po metru kvadratnom, zatim u Novom Gradu 32 litra, u Zvorniku i Srebeenici 31, u Bijeljini 27, na Han Pijesku 26, na Mrakovici 24, na Sokocu 19, u Rudom 15, u Višegradu 13, u Doboju 19, u Srpcu devet, u Foči sedam, u Banjaluci i Trebinju šest, a u Mrkonjić Gradu pet litara po metru kvadratnom.

RTRS