Sinoć nije bilo TV duela političkih lidera najjače vladajuće i opozicione stranke u Republici Srpskoj, SNSD-a i SDS-a, jer Vukota Govedarica nije prihvatio poziv da gostuje u posljednjem “Apostrofu” prije ljetne pauze u programu ATV-a.

Milorad Dodik je prihvatio TV duel, dok Vukota Govedarica, izbjegavajući sučeljavanje sa liderom SNSD-a, u pisanom odgovoru koji potpisuje Informativna služba SDS-a, predlaže da se suoče kandidati za srpskog člana Predsjedništva, Mladen Ivanić i Milorad Dodik. Govedarica, ili njegova Informativna služba, očito ne poznaju izborna pravila koja bi ATV prekršila ukoliko bi, već sada, prije izborne kampanje, organizovala sučeljavanja kandidata. Takođe, ničim izazvan, Govedarica, sasvim van konteksta emisije u koju su decidno pozvani lideri stranaka, da li slučajno ili namjerno, pogrešno tumačeći naš poziv, pominje Željku Cvijanović.

Thumbnail

“Gospodin Govedarica uverava da će u svakom TV duelu biti prema gospođi Cvijanović džentlmen i ponašati se prema njoj sa punim poštovanjem. Gospodin Dodik bi, s obzirom na funkciju za koju se kandidovao, trebalo da učestvuje u duelu sa gospodinom Ivanićem”, navodi se u saopštenju Informativne službe SDS-a.

Thumbnail

To što je odgovor SDS-a pisan ekavicom, manje je važno od toga što i dalje nije jasno zašto Vukota Govedarica ne želi, ili ne smije, u duel sa liderom SNSD-a. Za razliku od Govedarice, Milorad Dodik kaže da nema problem da s njim prihvati duel bilo kad i bilo gdje.

Thumbnail

U odgovoru na dopis Informativne službe SDS-a, Alternativna televizja još jednom podsjeća Vukotu Govedaricu da je u pitanju TV Duel lidera SNSD-a i SDS-a te da su pozivi upućeni liderima najjače vladajuće i najjače opozicione stranke, što je naglašeno i u naslovu emisije, a i dalje u sadržaju poziva.

“Ne ulazeći u razloge zbog kojih ste pogrešno protumačili ovaj poziv, smatram da dijalog istaknutih javnih ličnosti, a posbeno predsjednika SNSD-a i SDS-a, ne može biti rezervisan samo za izbornu kampanju, budući da život i mnogobrojna važna pitanja od intresa za sve građane Republike Srpske ne mogu, i ne smiju, čekati izborne emisije. Šta više, ovakav dijalog je i obaveza političara i lidera stranaka, upravo iz razloga što njihovi stavovi, mišljenja, argumenti i modeli shvatanja i rješavanja određenih pitanja moraju biti uvijek vidljivi i prezentovani građanima”, odgovor je ATV-a na Govedaričino odbijanje učešća u TV duelu.

Thumbnail

Politički komentatori podsjećaju da je dobro za javnost da se lideri dvije najveće stranke suoče u javnom prostoru. Interes javnosti je da, u osjetljivom trenutku za Republiku Srpsku, čuju mišljenja dvojice lidera najvećih stranaka.

ATV poručuje Vukoti Govedarici da uređivanje programa i odabir gostiju prepusti profesionalcima i urednicima čiji je to i posao. Prijedlog za odabir gostiju, po željama Vukote Govedarice, neće se shvatiti kao miješanje u uređivačku politiku, a emisije u kojima će se sučeljavati kandidati za pojedine funkcije su planirane, a kako i kada će biti realizovane odlučiće uređivački kolegijum Alternativne televizije.

ATV