Nakon što ste proveli za stolom sedeći osam sati sigurno vas celo telo boli

U izveštaju objavljenom u British Journal of Sports Medicine, naučnici su uporedili 38 nedavnih istraživanja i došli do zaključka da postoji neraskidiva veza između navike u hodanju i zdravlja.

Njihovi rezultati pokazali su da 100 koraka u minutu je minimum koraka koji je neophodan da bi se vaš puls ubrzao 50 do 70 odsto. To je 1,7 koraka u sekundi, što se čini izvodljivim. Ovo je bezbedna aktivnost i brzina za sve mlađe od 60 godina.

Šetnja je odlična za vaše zdravlje Foto: Pixabay.com

Ovu aktivnost trebate da upražnjavate svakog dana po pola sata, odredite sebi neko prolazno vreme kao da se spremate za maraton kao biste sigurno napravili 3.000 koraka za to vreme. Ukoliko vam se na početku ubrza kucanje srca, nemojte da paničite jer je to normalno i ne bi trebalo da bude opasno za sve zdrave osobe.

Ukoliko želite intenzivnije da se aktivirate onda povećajte broj koraka u minutu na 130, a u suprotnom se držite do 100 koraka u minutu jer ćete i tako imati benefita za telo. S obzirom na rezultate, čak i obična šetnja kroz park može da bude od koristi.

(Telegraf.rs/www.wellandgood.com)