U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenjivo oblačno, toplo i nestabilno vrijeme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i pojava grada.

Ujutro će uglavnom preovladavati suvo vrijeme, ali nije isključno da na zapadu i istoku bude malo kiše.

Nestabilno vrijeme očekuje se u drugom dijelu dana, kada će uz povećan razvoj oblačnosti biti obilnije kiše, grmljavine i grada. Pljuskova i grmljavine prema večeri biće i na sjeveru. Razvedravanje se očekuje tokom noći u većini predjela.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 15, a najviša dnevna vazduha od 22 do 27 stepeni Celzijusovih.

Sličo vrijeme zadržaće se i narednih dana. U prvom dijelu dana očekuje se više sunčanih intervala, a poslije podne će povećan razvoj oblačnosti usloviti nestabilno vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 28 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima bilo je kiše i pljuskova.

Na Bjelašnici je 14.00 časova izmjereno deset stepeni, na Ivan Sedlu 14, na Mrakovici i na Sokocu 15, na Han Pijesku, u Kalinoviku i u Mrkonjić Gradu 16, u Krupi na Uni, Šipovu i Sarajevu 17, u Rudom, Bihaću, Bugojnu i Sanskom Mostu 19, a u Doboju, Foči, Novom Gradu, Livnu, Srebrenici i Tuzli 20 stepeni.

Danas je u Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Gacku i Gradačcu u 14.00 časova izmjeren 21 stepen, u Brčkom, Prijedoru i Srpcu 22, u Grudama 23, u Mostaru 24, u Zvorniku i Bileći 26 i najtoplije u Trebinje 27 stepeni Celzijusovih.

RTRS