U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenljivo oblačno, toplo i nestabilno vrijeme, s povremenim lokalnim padavinama, pljuskovima sa grmljavinom, te mogućim gradom.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 21 do 26, na istoku i jugu do 29, a u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U većini predjela će biti suvo, osim na zapadu gdje je moguća mjestimično slaba kiša, dok se u centralnim predjelima i na istoku u Sarajevsko-romanijskoj regiji očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Tokom dana će biti promjenljivo vrijeme sa sunčanim intervalima i dnevnim razvojem oblaka, prvo u centralnom planinskom dijelu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne preovladavaće nestabilno vrijeme prvo na jugozapadu, zatim u centralnom pojasu i na istoku, gdje se očekuje jači razvoj oblačnosti uz grmljavinu i obilniju kišu, a moguća je i pojava grada.

Prema večeri mogući su pljuskom sa grmljavinom i na sjeveru, kada će u Posavini, Semberiji i donjem Podrinju biti jačih grmljavinskih procesa i nepogoda s gradom. U noći se očekuje razvedravanje u većini predjela.

Duvaće umjeren istočni vjetar na sjeveru, dok će na jugu biti jugozapadni umjerene jačine, a uveče promjenljiv i slab.

RTRS