U Prijedoru je održana konvencije Ujedinjene Srpske. Tema su bile pripreme za predsojeće izbore.

Iako je u opštinama Potkozarja Ujedinjena Srpska formirana prošle godine, veliko je interesovanje, posebno mladih, za članstvo u ovoj stranci, istaknuto je na konvenciji.

– Formirali smo 27 mjesnih organizacija. Izlazimo sa punom listom. Јa kao predsjednik Gradskog odbora i nosilac izborne liste veoma sam zadovoljan svojim kandidatima. I mi ćemo veoma uspješno izaći na ove izbore, istakao je Nenad Mejakić, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić naglasio je da je zadovoljan aktivnostima u Potkozarju. U stranku se, kaže, učlanjuju ljudi čistih karijera i biografija.

– Ono što je za nas veoma bitno je ne samo naš dobar rezulatat nego i patriotske koalicije i  pobjeda kandidata koji omogućuju da mi u Republici Srpskoj sami odlučujemo o svojoj sudbini. I srpska linija, crta linije koju drži Ujedinjena Srpska, najtvrđa je srpska linija. Da zadržimo svoju mogućnost da očuvamo Republiku Srpsku, naglasio  je Stevandić.

Razlika između nas i onih koji su sada na vlasti u Sarajevu je ogromna, jer mi odlučujemo sami, a oni – uz pomoć mentora iz Sarajeva i Zapada, istaknuto je na konvenciji Ujedinjene Srpske u Prijedoru.

RTRS