Arpad Sabo osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Nikoline (24) i četvoromjesečne kćerke. On ima pravo žalbe na ovu presudu.

Suđenje Arpadu Sabu optuženom da je u ljeto 2016. godine ubio svoju suprugu Nikolinu (24) i četvoromjesečnu kćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem završnih riječi.

Zamjenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj završnoj riječi obrazložila je optužnicu i iznijete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i kćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani.

On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Čolić je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sabo je u pritvoru od hapšenja u avgustu 2016. godine. Tokom suđenja on je priznao ubistvo žene, ali ne i djeteta.

Prema nalazu i mišljenju vještaka, afektivno stanje, ljutnja i bijes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromjesečnu kćerku.

Jezivi detalji iz optužnice

Podsjetimo, optužnica Saba tereti da je svjesno želio da ubije suprugu i kćerkicu. Prema optužnici on je prvo ubio Slavicu, a tri puta ju je ubo kuhinjskim nožem i kasnije prerezao vrat. On se tu nije zaustavio, već je nastavio da siječe vrat već mrtve žene.

Nakon supruge, ubio je kćerkicu. Prema optužnici, prvo joj je polomio kosti glave, a zatim joj je istim nožem prerezao vrat. Nakon toga on se okupao i pobjegao, a nedugo zatim uhapšen je u blizini Bačke Palanke, prenosi Blic.