Izvještaj Anketnog odbora o okolnostima stradanja Davida Dragičevića, o kojem je juče vođena cjelodnevna rasrpava i danas je tema u skupštini. Iz opozicije se ponovo moglo čuti da vlast opstruiše istragu, zbog čega je samostalni poslanik Adam Šukalo, odlučio da više ne prisustvuje sjednici, osim kada se Parlament bude izjašnjavao o ovoj tački.

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je danas u Banjaluci da Anketni odbor i poslanički klubovi vladajuće većine treba da odustanu od predloženih zaključaka koji se odnose na slučaj stradanja Davida Dragičevića da bi bio sačuvan dignitet najviše zakonodavne institucije.

“Kao šef Poslaničkog kluba DNS-a razgovaraću danas sa predsjednikom i članovima Anketnog odbora i našim koalicionim partnerima i tražiti da ovo bude urađeno”, rekla je Stevanovićeva.

Ona je istakla da bi povlačenjem zaključaka bilo pokazano razumijevanje i visok nivo odgovornosti u Narodnoj skupštini i sačuvan njen dignitet.

“Podržavam rad nadležnog tužilaštva u radu na navedenom slučaju. Cilj i želja nam je da tužilaštvo radi profesionalno i otkrije istinu”, dodala je Stevanovićeva.

RTRS