Jul mesec je zaista jedan od retkih meseci za kog se može slobodno reći da je magičan i izuzetan za ostvarenje želja i ciljeva, kao i za životne poteze

Pravo vreme za pozitivnu magiju je tri dana posle mladog meseca koja će pun sjaj pokazati u fazi punog meseca. Sve posle tog vremena je faza kopnjenja.

U drevna vremena ljudi su se trudili da zadobiju milost bogova i u njihovu čast pravili su svetkovine kako bi se sačuvali od nesreće, bolesti i siromaštva. S proleća su se izvodili rituali za plodna polja, a krajem jula i početkom avgusta slavili su se dani žetve, ubiranja plodova mukotrpnog rada i truda.

Kako iskoristiti magični juli

Leto je simbol plodnosti i milosti, pa je stoga idealan period za izvođenje rituala za ostvarenje želja. Uzmite mali blok i olovku, izađite negde u prirodu, udobno se smestite i uživajte u lepoti zelenila i cveća.

foto: Shutterstock

Dok punim plućima udišete mirisni vazduh, zažmurite na nekoliko trenutaka i zamišljajte kako sa svakim izdahom iz vas izlaze brige. Potom na papiru zapišite želju i datum njenog ostvarenja. Nemojte se previše zamarati načinom na koji će se se ispuniti, već se koncentrišite na ishod.

Po završetku, papir zapalite, pepeo prospite po travi, pa lagano krenite kući. Ne osvrćite se, pustite da želja radi za vas i da vam se ostvari u naznačenom roku.

A evo i koji su to magični dani u julu. Dobro ih iskoristite!

foto: Shutterstock

12. jul

Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom ciele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cveće i, dok od njega pletete venčić, razmišljajte o nekoj želji.

Venčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cveća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.

20. jul

To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sedi se pored vatre niti se izlazi na oluju. Ako se sedi pod hrastom, veruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine.

Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.

25. jul

Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi lepotu.

foto: Shutterstock

29. jul

Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.

A ovo su dani raspoređeni po energetskim snopovima – ovako će oni uticati na vaše zdravlje:

1. – 6. jul: Možete očekivati dešavanja u predelu grudi kao i u predelu glave. Neke osobe osetiće povišen sekret.

7. – 12. jul: Očekuju se jaki kosmički energetski talasi tako da vas ne iznenade glavobolja, migrena, blaga mučnina, srčani problemi ali, neki će osetiti i blaga dešavanja u predelu pluća.

13. – 16. jul: U ovom periodu nežniji pol bi trebalo da povede više računa na ginekološka dešavanja, a jači pol na krvno-srčani pritisak.

foto: Shutterstock

17. do 21. jul: Dani “namenjeni” za nervni sistem pa ako osetite nervozu, napetost, da su vam teške oči tj. da jedva gledate, znajte da je to upravo zbog atmosferskog pritiska.

U periodu od 22. do 26. jula možete očekivati uznemirenost srca tj. srčanog mišića, niži pritisak ali i dešavanja u kičmenom delu; žene bi trebalo da obrate pažnju tokom tih dana na jajne ćelije.

Dani 27. i 28. do posle podne očekuju se ravne tj. mirne energije te se ne očekuju jača globalna dešavanja.

U poslednja tri dana najtoplijeg meseca u godini očekuju se problemi sa disanjem, blagi stomačni problemi, glavobolje, grudni i blaže hormonski problemi.

Ovaj jul zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni deo. Iskoristite ga maksimalno!

STIL