Bilo kakva odluka Narodne skupštine Republike Srpske ne može da doprinese rješavanju slučaja stradanja Davida Dragičevića, jer je to u nadležnosti Tužilaštva, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je u izjavi novinarima ponovio da je Narodna skupština Republike Srpske na posljednjoj sjednici iskazala svoj stav o izvještaju Anketnog odbora s ciljem sagladavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, te time pokazala da posjeduje demokratski kapacitet da svako pitanje može staviti na dnevni red i o njemu raspravljati.

On je ponovio i da je sačuvan dignitet najviše zakonodavne institucije Srpske tako što se Narodna skupština Republike Srpske sačuvala od upuštanja u određene procese i miješanja u rad drugih institucija.

– Slučaj stradanja Davida Dragičevića je u isključivoj nadležnosti Tužilaštva i mi hoćemo da institucije rade i završe posao do kraja. Samo na taj način možemo doprinijeti i smirivanju situacije, ali i da istina dođe na vidjelo što prije. To bi bilo najbolje za sve – smatra Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske na sjednici 4. jula nije prihvatila izvještaj Anketnog odbora s ciljem sagladavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Srpskainfo