Posle raskida ugovora sa Slavenom Belupom iz Koprivnice, hrvatskim prvoligašem, nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksandar Jovičić (23) imao je brojne ponude među kojima su bile i iz Premijer lige BiH, pominjali su se Čelik i Krupa. Međutim, fudbaler koji je ponikao u Rudar Prijedoru izabrao je novu destinaciju, hrvatskog novog prvoligaša Goricu.

-Ljudi iz Gorice bili su izuzetno korektni u razgovorima i brzo smo našli zajednički jezik, tako da se nisam dvoumio. Tačno je da sam imao određene ponude da se vratim u Premijer ligu BiH, ali sam odlučio da ipak ostanem u Hrvatskoj i nadam se da ću nastaviti uzlaznom linijom u igračkoj karijeri i u Gorici koja ima visoke ambicije. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje – istakao je Aleksandar Jovičić.

Prošao je sve omladinske selekcije Rudar Prijedora, nastupao i za banjalučki Borac, potom je otišao u Slaven Belupo koji ga je proletos pozajmio Istri 1961 iz Pule. Odlične igre su ga preporučile mnogim klubovima, a on je odabrao Goricu iz istoimenog mesta, predgrađa Zagreba.

Sportski žurnal/Slavko BASARA