Istinski sajam fudbala i mladosti viđen je na četvrtom Međunarodnom turniru u organizaciji Škole fudbala Mladost u Glamočanima na kojem je nastupilo 70 ekipa i više od hiljadu dečaka i devojčica u pet starosnih kategorija, rođenih od 2006. do 2010. godine.

Lepa slika poslana je iz Opštine Laktaši u fudbalsku javnost Republike Srpske i BiH, ali i regiona, a turnir Mladosti u Glamočanima izrasta u jedan istinski brend omladinskog fudbala u Srpskoj i sve je popularniji i masovniji, a kroz dva dana takmičenja takmičenje je posetio i veliki broj roditelja, ljubitelja fudbala, novinara, i oko stotinjak trenera koji su doveli decu da se okušaju u jakoj konkurenciji i ponesu lepe utiske i iskustvo.

-Ni sam nisam mogao da pretpostavim da će ovakav odjek da bude i da će se prijaviti ovoliko ekipa, a to je znak da smo nešto napravili, da nam ljudi veruju, da se nalazimo na dobrom putu. Ujedno to je za nas i velika obaveza da nastavimo u još boljem ritmu i da iz godine u godinu budemo još bolji i masovniji. Sledeće godine organizujemo peti jubilarni turnir koji će, nadamo se, biti bolji od svih prethodnih. Osim toga napravili smo i lep uvod za kamp FK Partizan od 19. do 25. avgusta ove godine u našoj organizaciji i poslali pravu pozivnicu svim talentovanim dečacima da dođu i uključe se u rad omladinske škole osvajača Kupa Srbije, jedne od najpoznatijih u Evropi – istakao je direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana Milenko Petrović.

Koliko je turnir bio jak i neizvjestan, a ekipe ujednačene govori i činjenica da niko u dve kategorije nije trijumfovao, već da su prva mesta osvajali različiti klubovi. To je bila dodatna draž i čari celog takmičenja u Glamočanima kroz dva dana u kojem je i vreme bilo na strani mladosti i talenata, jer je kišao zaobišla Opštinu Laktaši. Organizatori su najmlađima obezbedili i iznenađenje, lutku igrača sa obeležjima ŠF Mladost pored koje su se svi učesnici i ekipno i pojedinačno mogli da uslikaju za uspomenu i dugo sećanje.

Plasman po kategorijama, 2006. godište: 1. Sporting (Teslić), 2. Laktaši, 3. OFK Spartak 2013 (Banjaluka); najbolji igrač Dario Markočević (Sporting), prvi strelac Nikola Janjić (Laktaši), najbolji golman Dušan Markovičević (Sporting);

  1. godište: 1. Stars (Gradiška), 2. Laktaši, 3. Mladost Farmaprom (Zalužani); najbolji igrač Dušan Petrović (Stars), najbolji strelac Dragan Pejić (Stars), najbolji golman Marko Bojanić (Mladost Farmaporm);
  2. godište: 1. KMF Voša (Stara Pazova), 2. Rudar Prijedor, 3. “Džaja” (Banjaluka); najbolji igrač Stefan Kostić (KMF Voša), najbolji strelac Boris Kezija (“Džaja”), najbolji golman Luka Dukić (Rudar Prijedor);
  3. godište: 1. Mladost 1938 (Bosanski Petrovac), 2. OFK Spartak 2013 (Banjaluka), 3. Škola fudbala Mladost (Glamočani); najbolji igrač Stefan Štrbac (Mladost 1938), prvi strelac Đorđe Ćulum (Mladost 1938), najbolji golman Aleksej Kelečević (OFK Spartak 2013);
  4. godište: 1. OFK Spartak 2013 (Banjaluka), 2. Zvijezda (Velika Kladuša), 3. Feniks (Bosanska Krupa); najbolji igrač Aid Mašović (Feniks), prvi strelac Danis Okanović (Feniks), najbolji golman Tibor Knežević (OFK Spartak 2013).

Karapetrović: Ponosni smo

Ranko Karapetrović, načelnik Opštine Laktaši bio je specijalni gost i zvanično je otvorio takmičenje na turniru u Glamočanima.

-Zaista, moramo da budemo ponosni kada vidimo toliku mladost i fudbalski potencijal koji je došao u Glamočane, u našu Opštinu. Uvek smo, u skladu sa našim mogućnostima, podržavali ovakve projekte i klubove koji su posvećeni sportskoj budućnosti. Imamo izuzetno korektnu saradnju sa Školom fudbala Mladost i želimo da čestitamo organizatoru na uspešno odrađenom poslu i odličnom organizovanom turniru, a vama draga deco da se osećate lepo u našoj Opštini i da zahvaljujući svom fudbalskom umeću i kvalitetu pobedite. Iako svi pobednici ne mogu da budu, mogu da kažem da je fudbal pobedio sve – rekao je Karapetrović.

Sportski žurnal/Slavko BASARA