Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je Srni da su sve političke partije trebalo da organizuju svoje članstvo da danas dođe u Bratunac i pokloni se sjenima oko 3.500 Srba stradalih u proteklom ratu za koje se pravda traži više od 23 godine.

“Kamo sreće da su ih nekada doveli u Donju Gradinu, Brod na Drini ili Prebilovce. Ali ako se treba destabilizivati Republika Srpska i napadati institucije Srpske, a sve pod izgovorom da traže pravdu za jednog stradalog mladića, onda nije teško organizovati autobuse za put u Banjaluku”, istakao je Košarac.

On je naglasio da to mnogo govori o onima koji su se danas angažovali na putovanju za Banjaluku, a nisu za Bratunac ili ranije za Donju Gradinu ili Prebilovce.

“To govori koliko je borba za pravdu selektivna i šta su ljudi sve u stanju da bi ugrabili koji glas više. /Člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske/ Mladena Ivanića ni danas nije bilo u Bratuncu, kao što ga nema ni na jednom stratištu da se ne bi zamjerio Bošnjacima. Siguran sam da je članstvo PDP-a danas pozvao da izađu na Trg Krajine u Banjaluci”, naglasio je Košarac.

RTRS