Talentovani golman Luka Dukić (2007. godište) već u predpionirskom uzrastu pokazuje da bi Rudar Prijedor u njemu mogao da dobije kvalitetnog čuvara mreže na duge staze, kako u omladinskim kategorijama tako i u seniorskoj konkurenciji.

Prošlog vikenda na jakom međunarodnom turniru u Glamočanima, u organizaciji Škole fudbala Mladost ekipa Rudar Prijedora osvojila je drugu poziciju, zahvaljujući upravo odličnim intervencijama mlađanog Dukića, koji je u svojoj generaciji proglašen i za najboljeg golmana turnira i na taj način “odbrnio” priznanje osvojeno i godinu dana ranije.

Ovog vikenda stiglo je još jedno veliko priznanje. Dukić je kao učesnik fudbalskog kampa Ognjena Koromana na Jahorini dobio diplomu za perspektivnog igrača čime je potvrđeno da u ovom jedanaestogodinjem dječaku “čuči” veliki golmanski potencijal.

U Fudbalskom klubu Rudar Prijedoru se nadaju da će vrlo brzo iškolovati još jednu sjajnu generaciju koja će dugo ostati upamćena u Gradu na Sani, a u njoj bi svakako mjesto trebao da nađe odlični Luka Dukić.

prijedor24h