Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je nezadovoljstvo postpukom delegacije BiH, jer je osporavala današnje potpisivanje protokola u vezi sa izgradnjom auto-puteva u Srpskoj i uslovila kinesku stranu da to ne bude u zvaničnom protokolu.

Trninić je naveo da su u delegaciji BiH bili predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

– Oni su izrazili svoje nezadovoljstvo i protest i osporavali su ove naše projekte, potpisivanje, čak su i uslovili kinesku stranu da ne bude u zvaničnom protokolu. Mi smo to ipak potpisali – rekao je Trninić za Radio-televiziju Republike Srpske.

Trninić je danas u sklopu Samita “16 plus jedan”, koji se održava u Sofiji, potpisao Protokol o okončanju pregovaračkog postupka u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka-Prijedor sa predstavnikom kineske Međunarodne kooperacije za ekonomsku i tehnološku saradnju pri Šandong haj-spid grupaciji.

Ministar Trninić i direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić potpisali su sa predstavnicima kineskih kompanija “Sinočem kapital” i “Kina orijent aset menadžment (internešnel) holdings limited” Protokol o saradnji u vezi sa Projektom auto-puta Doboj-Vukosavlje i auto-puta Vukosavlje-Brčko, kao dijela mreže autoputeva na teritoriji Republike Srpske.

SRNA/Srpskainfo/prijedor24h