Rođeni u ovom znaku vas nikada neće ostaviti na cjedilu.

Ne kaže se tek tako, analitičan si kao Devica. Rođeni u ovom znaku odluke ne donose pre nekog što dobro ne proanaliziraju situaciju, uzmu u obzir sve detalje, pažljivo ih odmere i svaku opciju sagledaju iz milion uglova.

FOTO: Pixabay

Analitičnost je njihova vrlina, jer zbog svoje obazrivosti, vide detalje koji drugima promiču. Međutim, Device neretko prati izreka: “Od drveta ne vidi šumu”, jer tolika analitičnost ume da je odvrati od preduzimanja bilo kakve akcije, a posvećenost detaljima odvuče od suštine.

U svetu poznatih ima dosta Devica, a u ovom znaku rođeni su voditeljka Marija Kilibarda, selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević, glumac Viktor Savić, manekenka Klaudija Šifer, pop diva Bijonse, glumaci Hju Grant, Miki Rurk, glumice Kameron Dijaz i Salma Hajek…

Međutim, veliki plus njene analitičnosti ispoljava se na polju porodice i prijateljstava. Tačnije, Devicu morate da imate u najbližem okruženju jer daje najbolje savete i ume da reši svaki problem.

Nisu sklone ekscentričnim ispadima, kao ni ekscentričnom stilu odevanja. Rezervisane su, zatvorene, pa ponekad deluju i pomalo strogo, ali su u zapravo veliki emotivci, piše Blic žena.

Odmerene u postupcima, nisu nimalo odmerene u pružanju pomoći drugima. Zato se za njih kaže da su najbrižniji znak zodijaka.

Veoma je posvećena svom zdravlju i zdravoj ishrani, kao i zdravlju bliskih ljudi. Najvažnije je da Devica saosećanje ne iskazuje samo rečima, već i delima.

Kada dođe vreme za roditeljstvo, Device se podele, pa se neke među njima savršeno snalaze u novoj ulozi, a neke zbog preterane brige opterete i sebe i decu.

Zbog Merkura, planete koja vlada njenim znakom, a koja je planeta komunikacije, Devici astrolozi predlažu da se bavi pisanjem, pa su književnost i novinarstvo polja na kojima se dobro snalazi. Neće pogrešiti ni ako odluči da bude učitelj, psiholog, socijalni radnik ili nutricionista.

Uz vrline idu i mane, pa tako Devicu prate i negativne osobine. Ume da bude previše kritična, i prema sebi i prema drugima, neretko ume da bude i dosadna, preokupirana detaljima. Osobe u ovom horoskopskom znaku nekada zbog preterane odmerenosti deluju hladne i bezosećajne.

Cinizam im nije stran, ali ni preterana stidljivost. Dešava se da uprkos vladaocu Merkuru postanu i potpuno nekomunikativne.

Izvor: BKTVNews