Treća u nizu manifestacija obeležavanja jubileja 90 godina Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, posle kadetskog turnira i svečanosti na sam dan osnivanja kluba (23. maja) biće tematska izložba slika pod “Naših 90” pod nazivom “90 fotografija za 90 godina” koja će danas biti otvorena u muzeju “Kozara” u Prijedoru.

Na taj način, kroz fotografije iz raznih godina i decenija postojanja kluba, biće prikazana istorija Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, svojevrsnog sinonima i fudbala i života u celom Potkozarju, ali i Krajini.

-Na ovaj način nastavljamo svečanosti u povodu velikog klupskog jubileja, a izložba fotografija iz istorije kluba biće postavljena tako da svi ljubitelji fudbala, istoričari, ali i navijači mogu da vide istoriju kluba ovekovečenu crno-belim i svedočanstvima u boji – istakao je Stojan Janjetović, predsednik Organizacionog odbora za proslavu 90. rođendana Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

Među 90 izabranih eksponata kojima će na simbolizovan način biti predstavljeno i 90 godina kluba biće i prva sačuvana fotografija Fudbalskog kluba Rudar Prijedor iz 1928. godine kada je klub osnovan.

Zvanično otvaranje izložbe zakazano je za 13 časova, a trebalo bi da je otvori gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Sportski žurnal/Slavko BASARA