Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, u prvih šest mjeseci ove godine u porastu je broj zaposlenih na području prijedorske regije. U prvoj polovini ove godine zaposleno je 2.680 lica, što je za 15 odsto više nego u istom periodu 2017. godine. Rukovodilac Filijale Prijedor, Zdravko Suvajac, rekao je da su ovogodišnji rezultati najbolji u posljednjih deset godina.

– Mi smo u junu mjesecu, posredstvom filijale Prijedor, zaposlili 480 aktivnih tražioca posla što je 17 odsto ili za 68 lica više nego u istom periodu prošle godine – rekao je Suvajac.

Posredovanjem Biroa Prijedor, u prvoj polovini 2018. godine, zbog zaposlenja u prijedorskoj regiji, sa Biroa je odjavljeno 1.676 lica što je za 12odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

U junu ove godine, u Centru za informisanje, savjetovanje i obrazovanje mladih, CISO Prijedor, obuku je završilo 125 lica, od čega se 93 lica zaposlilo. Stručni saradnik za profesionalno i karijerno informisanje Dragan Dragojević rekao je da se veliki broj lica javlja i nakon obuke kako bi podijelili pozitivna iskustva.

– Nastoje napredovati u karijeri i dosta prethodnih polaznika obuke postali su poslodavci, ljudi koji donose odluku koga će zaposliti i angažovati. Čak i u tim slučajevima obraćaju ce nama – rekao je Dragojević.

I.Pekarić/Kozarski