U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će u prvom dijelu dana biti sunčano i toplo, dok se u popodnevnim časovima očekuje nestabilno vrijeme uz česte pljuskove sa grmljavinom.

Jutro će biti pretežno sunčano, oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se pretežno sunčano i toplo vrijeme uz dnevni razvoj oblaka koji će u brdskim predjelima na jugoistoku i jugozapadu donijeti povremene pljuskove sa grmljavinom.

Popodne pljuskovi jačaju i šire se ka sjeveru, a ponegdje će biti i jačih pljuskova uz moguću pojavu grada, dok će na jugu ostati pretežno sunčano.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 26 do 32 stepena, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Sokolac, Han Pijesak i Kalinovik 18, Ivan sedlo, Sarajevo i Srebrenica 20, Foča, Gacko i Mrakovica 21, Nevesinje 22, Mrkonjić Grad 23, Rudo, Višegrad i Tuzla 24, Bileća, Bugojno, Bijeljina i Trebinje 25, Ribnik, Šipovo, Brčko, Gradačac, Jajce i Livno 26, Srbac, Sanski Most, Banjaluka i Doboj 27, Bihać, Grude i Zenica 28, Mostar 29 i Stolac 30 stepeni Celzijusovih.

RTRS