Na organizovano banjsko liječenje u Banju Vrućica kod Teslića, jutros je otputovala grupa od 100 penzionera, članova Udruženja penzionera Grada Prijedora. Na liječenje i oporavak su po riječima Slobodana Brdara, predsjednika Udruženja penzionera, otputovali pod posebnim pogodnostima.

„Riječ je o pomoći Grada, tako da taj boravak tamo plaćaju 156 KM, odnosno 30 odsto od ukupne cijene koja iznosi 520 KM. Udruženje penzionera Grada Prijedora po ovoj pogodnosti postalo je prepoznatljivo u Republici Srpskoj“, rekao je Brdar.

Ove godine na banjskom  liječenju u Banji Vrućica boraviće 300 prijedorskih penzionera. Njih stotinu koristiće mogućnosti odgođenog plaćanja. Od 13.000 članova, koliko broji Udruženje penzionera Grada Prijedora, njih 3.500 je u posljednjih 13 godina koristilo pogodnosti banjskog liječenja u Banji Vrućica.

Za potrebe Udruženja penzionera iz gradskog budžeta ove godine je izdvojeno 220.000 KM. Oko 100.000 KM će biti korišteno za banjsko liječenje, a ostatak za jednokratne novčane pomoći, nabavku ogreva, organizaciju izleta.

M.Z/Kozarski